ReMotion Therapist

ReMotion of ‘her-bewegen’ is een bewegingsfilosofie om enerzijds bewust te worden van hoe het lichaam zich aanpast aan alles wat we meemaken en anderzijds hoe beweging ons lichaam opnieuw pijnvrij laat bewegen.

ReMotion Therapy is een tweejarige opleiding. Deze opleiding is te volgen als totale opleiding en in modules. Aan het einde van de totale twee jaar ben je in staat om mensen op beweging te coachen en te helpen op een prettige (pijnvrije), efficiënte manier te laten bewegen.

De manier hoe jouw lichaam vandaag beweegt en aanvoelt is het resultaat van hoe het zich heeft aangepast aan alles wat het heeft meegemaakt en waarmee het in contact is geweest. Er is altijd een aanpassingsproces bezig, je kan niet, niet bewegen. Ongemakkelijkheid of pijn is een signaal dat vraagt om verandering. Dit aanpassingsproces kan ook positief worden aangewend en gebruikt worden om pijnvrij te worden, natuurlijke bewegingsvrijheid te vergroten of terug te bekomen zodat je opnieuw kan doen wat je graag wilt doen.

From Motion to Movement & Performance

Binnen de bewegingsfilosofie wordt beweging niet bekeken vanuit wat het lichaam kan (fysiek) maar bekeken vanuit het standpunt van wat het nodig heeft. Het gaat niet over kunnen bewegen maar over efficiënt bewegen. Efficiënt bewegen opdat de kans op overbelasting gering is zodat het lichaam lang kan doen wat het graag doet: bewegen.

Het opleidingsprogramma voor het eerste jaar bestaat uit 8 modules, waarin gedurende 11 dagen wordt lesgegeven.

Overzicht

Voor wie:
Kinestesiologen, manueel therapeuten, sportartsen, podologen, osteopaten, personal trainers & physical coaches. Daarnaast is de opleiding een enorme toevoeging voor psychosociaal therapeuten, hypnotherapeuten en ademcoaches die in de geestelijke gezondheid werken met daarbij aanvullend op het lichaamswerk verrichten

Data:
21 en 22 september 2024
12 oktober 2024
09 en 10 november 2024
11 januari 2025
08 februari 2025
15 en 16 maart 2025
12 april 2025
24 en 25 mei 2025

Docent:
Louis Vanderhaegen

Investering:
€ 2.750,00 per jaar

Brochure aanvragen


Privacy (AVG)

Houd mij op de hoogte