Wij zijn een team van gepassioneerde individuen, met een gezamenlijke missie. Een missie die we samen dragen en die de basis vormt van onze opleidingen, bijscholingen en workshops.

Naast onze docenten, werken wij met een uitgebreid en zeer gewaardeerd wisselend team van assistenten. Graag stellen wij onszelf onderstaand aan u voor.

Eigenaar & Bestuurder

Rob Stemmer

Ik ben een financiële duizendpoot en eigenaar van o.a. Soultosoul Holding en Leer Unie.

Ervaring
Tijdens mijn loopbaan ben ik met diverse mensen en achtergronden in aanraking gekomen. Na jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, van boekhouder tot financial controller en van projectmedewerker tot projectleider, ben ik in 2016 een administratiekantoor gestart en sta ik sinds 2020 volledig op eigen benen.

Transformatie
Een van mijn eerste grotere klanten waar ik Inhouse kwam werken was de TranceArt Academie, een opleidingsinstituut voor persoonlijke ontwikkelingen en transformatie. Door zo dicht bij het vuur te zitten van wat persoonlijke ontwikkeling je kan brengen, heb ik aan den lijve mogen ondervinden hoe dit transformeren in zijn werk ging en geleidelijk merkte ik dat er veel in mij is veranderd. Een mooie positieve ontwikkeling.

Leer Unie
Eind 2022 deed zich de kans voor om met Susanne Sauer (de voormalig eigenaar van de TranceArt Academie) samen te gaan werken en een zo goed als nieuw instituut te creëren, waarin persoonlijke groei en ontwikkeling nog steeds voorop staan, maar ook om nog dieper deze materie te wortelen in de bestaande wereld van zaken en financiën. Voor mij is dat een combinatie die past als een maatpak.

De toekomst
Ik vertel regelmatig openlijk dat ik na de dood van mijn vader (kanker) mijzelf binnen een mum van tijd fysiek ziek maakte met de gedachte: "dat heb ik ook..." Mijn huisarts in die tijd, had dat haarfijn door en had het vermogen om mij dat ook goed uit te leggen en met een fysiek onnodig maar mentaal broodnodig onderzoek aan te tonen. Ik vind het juist daarom extra mooi dat onze opleidingen, bijscholingen en workshops zich niet alleen uitbreiden op het mentale vlak maar ook op het fysieke vlak; juist vanwege die connectie. Mijn motto is: "Terug naar balans, op weg naar resultaat" en als we dat combineren met het motto van Leer Unie: "Terug naar de bron, op weg naar heelheid", lijkt mij dit een uitstekende combinatie en uitgangspunt voor een mooie toekomst.

Wij zijn er klaar voor!

Onderwijsmanager & Senior Docent

Susanne Sauer

Ik ben inmiddels meer dan 12 jaar werkzaam als register therapeut, hulpverlener en opleider binnen de complementaire zorg.

Ervaring
Voor die tijd was ik als (jeugd) hulpverlener, psychosociaal begeleider en HR consulent met arbeidsverzuim in mijn portefeuille, betrokken binnen de reguliere en sociale zorg. Na twee opleidingen op HBO plus niveau binnen de reguliere en complementaire sector ben ik destijds begonnen als docent bij een erkende hypnotherapie opleiding. Vanuit daar ben ik doorgegroeid en uiteindelijk 10 jaar eigenaar geweest van ditzelfde onderwijsinstituut na de overname van de vorige eigenaren.

Transformatie
Als kind was ik al gefascineerd door mensen en waarom ze deden wat ze deden. In de loop van de jaren is mijn interesse zich gaan toespitsen op gedragspatronen en ‘gelukkig’ zijn. Wat is geluk? Wat maakt dat de een dit ervaart en de ander maar in ‘t ongeluk blijft vallen? Als je iets wil veranderen, waarom lukt dat dan niet? Deze interne vragen hebben gemaakt dat ik niet alleen vakinhoudelijk maar ook als mens verder ben gaan kijken naar bewustzijn en alle lagen die bekend zijn van onze staat van zijn. Inmiddels kan ik zeggen dat ik echt diep van binnen het meest blij wordt als ik mensen kan helpen hun bewustzijn te vergroten zodat ze werkelijk kunnen ervaren wat het is om te ‘leven’ in plaats van te ‘overleven’.

Leer Unie
Toen Rob eind 2022 met het voorstel kwam om samen te gaan werken, voelde ik de uitnodiging om dat met twee handen aan te grijpen. Enerzijds om onze kennis samen te verbinden en anderzijds om mijn eigen pad verder te kunnen verdiepen. Dit heeft geleid tot de missie van de alchemie.

De toekomst
Begin 2023 heb ik het roer omgegooid en sindsdien geef ik les aan meerdere instituten, geef lezingen binnen de reguliere en complementaire zorg en ga samenwerkingsverbanden aan om een completer traject aan te kunnen bieden binnen opleidingen. Daarnaast ben ik zelfstandig (Hypno)therapeut in Capelle aan den IJssel.

Docent & Mede-trainer

Diana Riepsaame

Sinds 2020 ben ik Register Hypno- & Regressietherapeut en eigenaar van Het Kompassie Huis. Daarnaast ben ik werkzaam in een praktijk in Dordrecht en geef ik lessen als docent/trainer.

Ervaring
Vanaf mijn zestiende heb ik diverse functies gehad in diverse branches. Ik werkte om geld te verdienen maar voelde nooit een passie voor wat ik deed. om die reden ben ik gestart met de opleiding Hypno- & Regressietherapeut. Ik heb geassisteerd in nieuwe studentengroepen en kon mijn droom om docent te worden daardoor verwezenlijken. Na mijn afstuderen heb ik mijn hart gevolgd en mijn dromen laten uitkomen. Ik heb mijn praktijk opgezet en sindsdien werk ik met passie en plezier als zelfstandig ondernemer en docent/trainer in een functie en branche waar ik blij van word.

Transformatie
Van jongs af aan heb ik mezelf de vraag gesteld wat mijn doel is als mens op aarde. Door mijn opleiding heb ik een enorme persoonlijke transformatie doorgemaakt. Voor mijn persoonlijke groeiproces heb ik een aantal maal een therapietraject gevolgd bij één van mijn collega’s. Therapie heeft me getransformeerd van “Een wandelend hoofd op pootjes”, volledig levend vanuit angst, aanwezig in de toekomst of het verleden maar nooit present in het hier en nu, naar een zelfverzekerd mens. Ik spreek me uit en volg mijn eigen behoeften en verlangens. Mijn gedachten, gevoelens en fysieke lijf zijn in balans en mijn energie stroomt weer.

Leer Unie
Ik heb jaren voor Rob en Susanne gewerkt in het voorgaande instituut. Ik hoor inmiddels bij het meubilair zoals we gekscherend weleens roepen. Ik mocht getuige zijn van de start van de nieuwe onderneming de Leer Unie en kreeg van Susanne de vraag of ik interesse had om docent te zijn in deze nieuwe onderneming. Jazeker met een grote J. Geen grotere eer om het vakmanschap nog beter onder de knie te krijgen en te kunnen leren van iemand met jarenlange ervaring en kennis. Hierdoor kan ik ook mezelf als mens en therapeut blijven ontwikkelen en de opgedane kennis delen met de wereld.

De toekomst
Ik zie in mijn toekomst verbinding door kennis met elkaar te delen, door samen te werken met o.a. de Leer Unie en andere organisaties en therapeuten om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Uiteindelijk is het mijn doel om balans te vinden tussen zelfstandig therapeut zijn en kennis door te geven, waarbij plezier en passie voor wat ik doe, voorop staat.

Docent, Trainer & Assistent

Louis Vanderhaegen

Ik ben al meer dan 5 jaar actief bezig met het bevorderen van pijnvrij bewegen door middel van het her trainen. Op dit moment ben ik werkzaam als hypnotherapeut in België.

Ervaring
Mijn reis begon als docent lichamelijke opvoeding, waar ik waardevolle ervaring heb opgedaan, zowel op fysiek als mentaal, in het werken met mensen van verschillende leeftijden, van jong tot oud.

Transformatie
Al op jonge leeftijd ontwikkelde ik een interesse in het begrijpen van mensen. Op 15-jarige leeftijd was ik al trainer van mijn eigen team. Later, tijdens mijn werk in het onderwijs, merkte ik bij oudere kinderen vaak diepgaande problemen op, zowel op mentaal als fysiek niveau. Deze ontdekking motiveerde me om uit het onderwijs te stappen en me te richten op het helpen van mensen die vastlopen in hun eigen systeem. Mijn doel is om mensen te ondersteunen bij het overwinnen van blokkades, zowel fysiek als mentaal, zodat ze weer kunnen genieten van de dingen die ze graag doen.

Leer Unie
Mijn streven naar groei en kennis leidde me naar de vierjarige opleiding tot hypno- en regressietherapeut bij Susanne Sauer. Het eerste blok van de opleiding was voor mij een ware openbaring, en al snel vroeg ik of ik kon assisteren en zelfs doceren. Momenteel word ik opgeleid tot docent in hypnotherapie en ben ik al docent in bewegingstherapie. Via diverse oefeningen leren we mensen om hun lichaam opnieuw pijnvrij te bewegen.

De toekomst
Nu zet ik de volgende stap in mijn carrière door therapie aan te bieden in Nederland, zowel op het gebied van hypnotherapie als bewegingstherapie in Capelle aan den IJssel. Na opgedane ervaring in België wil ik Leer Unie verder uitbreiden met aanvullende tools, zoals beweging. Mijn toekomstdoel is om uit te groeien tot een docent in de opleidingen voor bewegingstherapie en hypnotherapie. Ik neem de kans die ik krijg van het hele team dan ook met beide handen aan. Ik kijk ernaar uit om samen met u op ontdekkingsreis te gaan naar een leven van pijnvrij bewegen en innerlijke transformatie.

Brochure aanvragen


Privacy (AVG)

Houd mij op de hoogte